Over Bodypainting
Body painting is zo veel meer
Levende kunst

Bodypainten is een zeer respectabele kunstvorm. Bodypainten als kunstvorm krijgt nog veel te weinig erkenning en aandacht. De informatie voor nieuw geīnteresseerden is moeilijk te vinden.

Bij tijden is het zoeken naar een speld in een hooiberg voor goede info over materiaal en verwerking met name. In Amerika zijn er al een aantal artiesten die een mooi en goed atelier hebben. Maar binnen het kunstonderwijs is er nog maar bar weinig te vinden. .

Wereldwijd is een handjevol mensen is met heel veel energie heel serieus bezig om dit fenomeen meer bekend en meer toegankelijk te maken voor een groter publiek.

Mijn doel is om het Bodypainten meer op de kaart te zetten en hopelijk ook binnen het (kunst)onderwijs hier serieus onderwijstijd voor vrij maken. Wellicht met gast docenten van hoog niveau.

Het is een interessante samen werking tussen kunstenaar, fotograaf, en model. Voor de fotograaf is het een kans om een tijdelijk kunstwerk te vereeuwigen een daarmee dus een uniek onderwerp vast te leggen. Een oefening in licht en schaduw een vervloeiing van mens en materiaal en een prikkeling van de creativiteit.

Voor de kunstenaar is het een bijzondere stap om een lichaam te gebruiken als ondergrond voor het schilderwerk. Er komen allerlei aspecten bij die je niet vermoede. De werking van je verf, de veiligheid van je model. De rondingen van de ondergrond. Al met al een bijzondere uitdaging met vele nieuwe aspecten.

Voor de vast legging van je beeldende kunst ,is de kunst en kunde van de fotograaf essentieel. Het kan je werk opbouwen maar ook afbreken. De drama- en performance kwaliteiten van het model zijn eveneens een belangrijke toevoeging aan het kunstwerk.

Er is dus sprake van een nauwe samenwerking en afhankelijkheid om tot dat ene plaatje te komen dat uniek is. Het vereist een diepgaand respect ten opzichte van iedere betrokken individu en persoonlijkheid. Ieder moet zich veilig en gekend voelen. Uiteindelijk is alles wel zichtbaar in het eindproduct .